Направата на бонбони е доста сложен процес и след 2-3 опита се отказах... засега. Ако вие все пак се решите, Ананда много добре е обяснила "що е туй темпериране на шоколад и има ли то място в моята кухня":
http://anandamoments.blogspot.com/2011/10/blog-post_16.html
Но тъй като обичам бонбони, а тези от магазина не ги предпочитам, сметнах, че трябва да измисля нещо, което хем да е вкусно, хем да е лесно. И така направих ето тези бонбони:
Необходими продукти:
80 г кулинарен шоколад "Гайо"
2-3 супени лъжици бадемово масло - и това да си го направите вие! :) http://nankinska.blogspot.com/2014/02/blog-post_9.html
5-6 супени лъжици овесени ядки
15 броя запечени лешници
и формичка за бонбони
Разтапям шоколада на водна баня, добавям бадемовото масло и овесените ядки. Разбърквам хубаво и започвам да сипвам от сместа в силиконовата форма за бонбони. Пълня до половината, слагам лешник и допълвам. Оставям да се охладят първо на стайна температура, а след това и в хладилника. И… voilà!Имам си бонбони - не са перфектни, но за сметка на това са много вкусни и лесни за изпълнение.
http://anandamoments.blogspot.com/2011/10/blog-post_16.html
Но тъй като обичам бонбони, а тези от магазина не ги предпочитам, сметнах, че трябва да измисля нещо, което хем да е вкусно, хем да е лесно. И така направих ето тези бонбони:
Необходими продукти:
80 г кулинарен шоколад "Гайо"
2-3 супени лъжици бадемово масло - и това да си го направите вие! :) http://nankinska.blogspot.com/2014/02/blog-post_9.html
5-6 супени лъжици овесени ядки
15 броя запечени лешници
и формичка за бонбони
Разтапям шоколада на водна баня, добавям бадемовото масло и овесените ядки. Разбърквам хубаво и започвам да сипвам от сместа в силиконовата форма за бонбони. Пълня до половината, слагам лешник и допълвам. Оставям да се охладят първо на стайна температура, а след това и в хладилника. И… voilà!Имам си бонбони - не са перфектни, но за сметка на това са много вкусни и лесни за изпълнение.
много вкусен блог, всичко изчетох! :)))
ОтговорИзтриванеа как си правим бадемово масло (и фъстъчено)?
Здравей Вела, много се радвам, че ти харесва :)). Скоро ще разкажа подробно как да си направим ядково масло.
ОтговорИзтриване