Някои я определят като много изискана на вкус, на други им напомня торта "Гараш", а на мен ми е една от любимите и затова реших с нея да сложа началото на тортоправенето. Интересното е, че издържа доста дълго време, а ме убеждават, че без консерванти няма издръжливост. Хубавото на суровите торти е това, че освен че са полезни, не изискват много време за направа. Ами да започваме! :)
Необходими продукти за блата:
1 чаена чаша ядки и семена - бадем, кашу, орехи, слънчоглед
4-5 пресни фурми
1 супена лъжица вода, ако е необходимо
Необходими продукти за крема:
10 броя пресни фурми, накиснати предварително във вода
шепа лешници, накиснати във вода
кората от 1 портокал
1-2 чаени лъжици сурово какао
1-2 супени лъжици разтопено какаово масло
вода
Семената и ядките за блата слагам в кухненския робот и блендирам. След това добавям фурмите и ако не се получи лепкава смес, е нужно малко вода. Изсипвам във форма за торта с падащи стени и оформям блат.
Продуктите за крема слагам в кухненския робот отново с малко вода и блендирам. Трябва да получа консистенция като на течен шоколад. Ако е необходимо, добавям още вода. Накрая и какаовото масло. Изсипвам върху блата и украсявам според настроението :)
Оставям в хладилника поне за 12 часа и след това каня приятели на гости, правя чай и нарязвам тортата. Всички са доволни - и аз, и те!
Необходими продукти за блата:
1 чаена чаша ядки и семена - бадем, кашу, орехи, слънчоглед
4-5 пресни фурми
1 супена лъжица вода, ако е необходимо
Необходими продукти за крема:
10 броя пресни фурми, накиснати предварително във вода
шепа лешници, накиснати във вода
кората от 1 портокал
1-2 чаени лъжици сурово какао
1-2 супени лъжици разтопено какаово масло
вода
Семената и ядките за блата слагам в кухненския робот и блендирам. След това добавям фурмите и ако не се получи лепкава смес, е нужно малко вода. Изсипвам във форма за торта с падащи стени и оформям блат.
Продуктите за крема слагам в кухненския робот отново с малко вода и блендирам. Трябва да получа консистенция като на течен шоколад. Ако е необходимо, добавям още вода. Накрая и какаовото масло. Изсипвам върху блата и украсявам според настроението :)
Оставям в хладилника поне за 12 часа и след това каня приятели на гости, правя чай и нарязвам тортата. Всички са доволни - и аз, и те!
Коментари
Публикуване на коментар