Ами ето я и нея - нестандартна и с интересен вкус. Самата аз останах много доволна от резултата, отзивите също бяха добри от хората, които я опитаха. И мисля да направя отново, още тези дни, с повод или без повод. :)
Продукти:
100 г орехи
150 г фурми
1 портокал
300 г цвекло
150 г кашу
50 г мед
20 г кокосови стърготини
щипка сол
Рендосвам цвеклото на най-ситното ренде. В купата на кухненския робот слагам орехите, щипка сол и блендирам. Добавям фурмите, кората от портокала - предварително рендосана и блендирам отново. Добавям и рендосаното цвекло и пускам блендера за кратко. Ето, вече съм получила и блата за тортата и разпределям във форма за торта с махащи се стени.
Една идейка: поръсете с кокосови стърготини дъното на формата, за по-лесно отлепяне на парчето торта след това.
И сега за крема на тортата. Предварително накиснатото кашу слагам в купата на блендера, добавям сока от портокала и блендирам. Ако има нужда, а то винаги има :), сипвам по малко вода до получаването на консистенцията на крем. Добавям меда и кокосовите стърготини и блендирам отново. Получава се много вкусно кремче, което може и така да си хапнете. Изсипвам върху блата и разстилам равномерно.
Прибирам в хладилника за няколко часа или цяла нощ, зависи кой кога твори. След като се стегне, украсявам, за да придобие и вид на торта, че какво ли не съм чувала за Нейно Великолепие преди да бъде украсена.
И най-любимия ми момент - отрязване на първото парче. :)
Продукти:
100 г орехи
150 г фурми
1 портокал
300 г цвекло
150 г кашу
50 г мед
20 г кокосови стърготини
щипка сол
Рендосвам цвеклото на най-ситното ренде. В купата на кухненския робот слагам орехите, щипка сол и блендирам. Добавям фурмите, кората от портокала - предварително рендосана и блендирам отново. Добавям и рендосаното цвекло и пускам блендера за кратко. Ето, вече съм получила и блата за тортата и разпределям във форма за торта с махащи се стени.
Една идейка: поръсете с кокосови стърготини дъното на формата, за по-лесно отлепяне на парчето торта след това.
И сега за крема на тортата. Предварително накиснатото кашу слагам в купата на блендера, добавям сока от портокала и блендирам. Ако има нужда, а то винаги има :), сипвам по малко вода до получаването на консистенцията на крем. Добавям меда и кокосовите стърготини и блендирам отново. Получава се много вкусно кремче, което може и така да си хапнете. Изсипвам върху блата и разстилам равномерно.
Прибирам в хладилника за няколко часа или цяла нощ, зависи кой кога твори. След като се стегне, украсявам, за да придобие и вид на торта, че какво ли не съм чувала за Нейно Великолепие преди да бъде украсена.
И най-любимия ми момент - отрязване на първото парче. :)
Коментари
Публикуване на коментар