Реших и аз да се включа в предизвикателството на Надя Петрова - Grab & Go, и да предложа нещо вкусно, което става за хапване на работното място дори и студено. Другото любимо на този патлажан ми е, че става много бързо и винаги ме спасява, когато неочаквано имам гости за вечеря.
Нужните продукти:
3 малки патладжана или 2 големи
130 г червена леща
2 моркова
сол
чубрица
пушен червен пипер
Разполовявам патладжаните на две и издълбавам вътрешността, да станат като лодки. Посолявам и ставам да се отцеди горчивината. През това време нарязвам вътрешността на патладжана и двата моркова на кубчета.
Лещата е накисната за 12 часа от предната вечер. Е, случва се и да пропусна тази важна стъпка, но това е в случаите, в които ненадейно идват гости :)
В тиган без мазнина слагам нарязания патладжан и морковите да се задушат само с вода. След като поомекнат, добавям лещата и доливам по малко вода до пълното ѝ сваряване - 10-15 минути. Добавям солта и подправките и махам от котлона.
Пълня патладжаните с вече готовата плънка и слагам в печката за 15-20 мин да се запекат. След като ги извадя, поръсвам обилно с пресен магданоз.
Коментари
Публикуване на коментар