И отново настана тиквено време. И ми се иска напук на студа навън вкъщи да е топло и уютно! Ще ви разкажа за една рецепта, която става за закуска, комбинира се чудесно с чаша греяно вино с канела, а защо не и за изпът.
Продукти:
100 г орехи
100 г овесени ядки
40 г кокосови стърготини
1 супена лъжица кокосово масло
3 супени лъжици мед
400 г тиква - почистена и обелена
2 супени лъжици захар мусковадо
Нарязах тиквата на малки парченца, наредих в тава 20/30 и поръсих със захарта. Включих фурната и сложих тавата вътре, за да се получи леко карамелена захар, а и тиквата да започне да се пече.
В купата на блендера сложих орехите, овесените ядки и кокоса. Блендирах за кратко и след това добавих разтопеното кокосово масло и меда, и блендирах отново.
Разстлах ядковата смес върху тиквата, притиснах с лъжица, за да се получи равномерна кора отгоре и върнах във фурната.
След около 30 минути отгоре беше приятно запечено, а тиквата - изпечена. Проверих с вилица и видях, че е мека :)
След като изстина, си сипах чаша червено вино и опитах "Тиквеничето". Ами да, харесва ми! А навън нека си е студено!
Продукти:
100 г орехи
100 г овесени ядки
40 г кокосови стърготини
1 супена лъжица кокосово масло
3 супени лъжици мед
400 г тиква - почистена и обелена
2 супени лъжици захар мусковадо
Нарязах тиквата на малки парченца, наредих в тава 20/30 и поръсих със захарта. Включих фурната и сложих тавата вътре, за да се получи леко карамелена захар, а и тиквата да започне да се пече.
В купата на блендера сложих орехите, овесените ядки и кокоса. Блендирах за кратко и след това добавих разтопеното кокосово масло и меда, и блендирах отново.
Разстлах ядковата смес върху тиквата, притиснах с лъжица, за да се получи равномерна кора отгоре и върнах във фурната.
След около 30 минути отгоре беше приятно запечено, а тиквата - изпечена. Проверих с вилица и видях, че е мека :)
След като изстина, си сипах чаша червено вино и опитах "Тиквеничето". Ами да, харесва ми! А навън нека си е студено!
Коментари
Публикуване на коментар