В самото начало на моето познанство с авокадото, не разбирах защо хората го харесват толкова. Сега аз не се опитвам да разбера, но усещам колко много го харесвам. Когато си направя нещо с авокадо, сакралните звуци, които издавам, догато си хапвам, са безотказен показател. И тъй като времето на доматите отмина, но не и на авокадото, замених ги със сушени.
1 авокадо
4-5 броя сушени домати.
сока от половин лимон
шепа рукола
половин глава лук
сол
След като отстраня кората и костилката, намачквам авокадото с вилица и поливам с лимоновия сок. Ако сушените домати са в зехтин, направо наситнявам; ако са сухи, накисвам за 1-2 часа във вода и след това наситнявам. Обърквам с авокадото, добавям наситнената рукола, лука, нарязан на кубчета, и солта. Разбърквам хубаво. Мога да оставя костилката на авокадото в купичката с пастетчето - така ще предотвратя потъмняването. Препичам филия домашен хляб и се наслаждавам.
Коментари
Публикуване на коментар