Признавам си, бях вдъхновена от Елфското хлебче на „Слънце и Луна“ - толкова хармонично и самодостатъчно на вкус. Винаги, когато минавам от там, си взимам едно за изпът. Опитах се да направя нещо подобно, но не точно. Да запретваме ръкави!
Продукти:
170г пълнозърнесто брашно от спелта
40г белен слънчоглед
40г ленено семе
1 чаена лъжици риган
1 чаена лъжичка сол
1 чаени лъжички бакпулвер
5 супени лъжици мазнина
100 мл вода
1 супена лъжичка мед
В голяма купа слагам брашното, семената и подправките - обърквам хубаво. В друга купа смесвам мазнината, водата и меда. Тук винаги се колебая - сухите при мокрите или обратно. И в крайна сметка слагам мокрите при сухите съставки. :) Получава се доста странно на структура тесто - предполагам от лена, но и доста лесно за работа. Оформям кръгли хлебчета, леко ги сплесквам и редя върху силиконова подложка или хартия за печене.
Пека в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20-25 минути.
Надявам се и на вас да ви харесат колкото на мен! :)
Продукти:
170г пълнозърнесто брашно от спелта
40г белен слънчоглед
40г ленено семе
1 чаена лъжици риган
1 чаена лъжичка сол
1 чаени лъжички бакпулвер
5 супени лъжици мазнина
100 мл вода
1 супена лъжичка мед
В голяма купа слагам брашното, семената и подправките - обърквам хубаво. В друга купа смесвам мазнината, водата и меда. Тук винаги се колебая - сухите при мокрите или обратно. И в крайна сметка слагам мокрите при сухите съставки. :) Получава се доста странно на структура тесто - предполагам от лена, но и доста лесно за работа. Оформям кръгли хлебчета, леко ги сплесквам и редя върху силиконова подложка или хартия за печене.
Пека в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20-25 минути.



Надявам се и на вас да ви харесат колкото на мен! :)
Наистина безумно вкусно!
ОтговорИзтриванеПолзвах лимец, понеже нямах спелта. И половината количество риган замених с мащерка.
Мняммм! Много благодаря за рецептата :)
:) и на мен ми е едно от любимите хлебчета, радвам се че и на теб ти харесва!
ИзтриванеПонеже ми липсваше структурата на елфското хлебче, вместо с брашно, го направих с накиснати, сварени и пасирани зърна спелта, и мога да кажа, че още повече заприлича!
ОтговорИзтриванеИ освен това добавих джоджен, който надуших, докато изследвах състава на оригиналното :)))
Ооо задължително ще се пробва и този вариант :) Благодаря ти!
ОтговорИзтриванеНай-вкусните... По-вкусни и от тези в Слънце и Луна! Браво Иве!
ОтговорИзтриване