Тези малки хитринки, които научавам от тук, от там ме спасяват в доста ситуации. Надявам се списъка да нараства, така че препрочитайте.
Въпреки, че почти всички неща съм ги споменавала в предишни публикации, но тъй като моите любими приятелки ми звънят в 11.00 вечерта с въпроса: "Как се консервираше нахут?" реших да ги събера на едно място, за по-голямо удобство. Не че ще спрат да звънят, но аз за това си ги обичам :*
1.Консервиране на бобови за десетина дни в хладилник - вече не е нужно да варите само нужното количество нахут, спокойно може и повече, а след това да го приберете в хладилника. От Маги Пашова научих тази ценна информация. Слагам в буркан, добавям 2 супени лъжици оцет, 1 чаена лъжица морска сол, доливам с филтрирана вода и прибирам в хладилника.
2.Колко сол да сложа на сухарчетата, за да не ги пресоля, но и да са достатъчно солени - 2% от количеството сухи съставки - или 10г на 500г брашно - това е една малка част от нещата, които научих и продължавам да уча от Пресиан Петров (Братя Хлебари)
3.Да си направя ванилова есенция - http://www.kulinarno-joana.com/2010/08/vanilov-ekstrakt/
* 200мл. висококачествена водка
* 3 шушулки ванилия
* 1 бутилка с вместимост 250мл.
И след 1-2 месеца си имам ароматен екстракт.
4.Бакпулвер - ползвам го доста често в бисквитки и други печива, и предпочитам да си го направя с продукти, избрани от мен.
*20г сода бикарбонат
*5г лимонтозу
*1г царевично нишесте
Смесвам всичко много добре и затварям в бурканче.
Въпреки, че почти всички неща съм ги споменавала в предишни публикации, но тъй като моите любими приятелки ми звънят в 11.00 вечерта с въпроса: "Как се консервираше нахут?" реших да ги събера на едно място, за по-голямо удобство. Не че ще спрат да звънят, но аз за това си ги обичам :*
1.Консервиране на бобови за десетина дни в хладилник - вече не е нужно да варите само нужното количество нахут, спокойно може и повече, а след това да го приберете в хладилника. От Маги Пашова научих тази ценна информация. Слагам в буркан, добавям 2 супени лъжици оцет, 1 чаена лъжица морска сол, доливам с филтрирана вода и прибирам в хладилника.
2.Колко сол да сложа на сухарчетата, за да не ги пресоля, но и да са достатъчно солени - 2% от количеството сухи съставки - или 10г на 500г брашно - това е една малка част от нещата, които научих и продължавам да уча от Пресиан Петров (Братя Хлебари)
3.Да си направя ванилова есенция - http://www.kulinarno-joana.com/2010/08/vanilov-ekstrakt/
* 200мл. висококачествена водка
* 3 шушулки ванилия
* 1 бутилка с вместимост 250мл.
И след 1-2 месеца си имам ароматен екстракт.
4.Бакпулвер - ползвам го доста често в бисквитки и други печива, и предпочитам да си го направя с продукти, избрани от мен.
*20г сода бикарбонат
*5г лимонтозу
*1г царевично нишесте
Смесвам всичко много добре и затварям в бурканче.
Коментари
Публикуване на коментар