Когато Надето ми поръча различни видове сладки изкушения за нейната цветна работилничка (която препоръчвам горещо https://www.facebook.com/mineralengrim ), измислих тези фъстъчени бисквитки и, както разбрах след това, много са се харесали. За поредното ми кратко пътуване ги направих отново и бяха "унищожени" още по път. Така че реших да ги споделя и тук. А се правят толкова лесно, че няма как да не опитате и вие :)
Продукти: (този път мерих всичко на везната и затова всичко е в грамове)
100 г фъстъчен тахан
80 г вода
70 г кафява захар Мусковадо
30 г рожково брашно
120 г пълнозърнесто брашно
1 чаена лъжичка бакпулвер
1 чаена лъжичка бурбонска ванилия
около 100 г печени и обелени фъстъци
С миксер разбърквам тахана, водата и захарта. След това добавям двата вида брашно, бакпулвера, ванилията и продължавам с разбъркването. Получи се меко и леко за работа тесто. Правя бисквитки с размер по желание и всяка овалвам в натрошените фъстъци. Подреждам в тава и пека в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 15-18 минути, не повече. Когато са още топли, са меки и трошливи, но след като изстинат, стават страхотни - дъвчаща консистенция с аромат на фъстъци.
Продукти: (този път мерих всичко на везната и затова всичко е в грамове)
100 г фъстъчен тахан
80 г вода
70 г кафява захар Мусковадо
30 г рожково брашно
120 г пълнозърнесто брашно
1 чаена лъжичка бакпулвер
1 чаена лъжичка бурбонска ванилия
около 100 г печени и обелени фъстъци
С миксер разбърквам тахана, водата и захарта. След това добавям двата вида брашно, бакпулвера, ванилията и продължавам с разбъркването. Получи се меко и леко за работа тесто. Правя бисквитки с размер по желание и всяка овалвам в натрошените фъстъци. Подреждам в тава и пека в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 15-18 минути, не повече. Когато са още топли, са меки и трошливи, но след като изстинат, стават страхотни - дъвчаща консистенция с аромат на фъстъци.
Коментари
Публикуване на коментар