Признавам си, и
аз се изкушавам понякога с онези не толкова полезни неща до касата в магазина.
Особено с "Рафаело". Когато някой приятел иска да ме изненада, просто
ми купува една опаковка, но... това до снощи, когато
си направих невероятно вкусни кокосови бонбони. Почти същия вкус, почти същата
консистенция, но с изненада в средата - изпечен лешник.
Или както Митко каза, след като ги опита: „Това е много по-добро от „Рафаело“!
;)
Ето и необходимите продукти:
20-30 бр изпечени и обелени лешници, а може и повече - след това ще си ги хапнете :)
150 г сурово кашу
40 г кокосови стърготини
35 г кокосово масло
70 г мед
Сурово какао за овалване - по желание.
В купата на блендера слагам кашуто и кокоса и блендирам до получаването на дребни трохи. Разтопявам кокосовото масло на водна баня заедно с меда. Изсипвам течните съставки при кашуто и обърквам с лъжица. Прибирам за кратко в хладилника, за да се стегне сместа и да стане по-лесна за работа. Правя топчета и слагам по един лешник в средата.
Овалях половината в сурово какао, но това може и да се пропусне. И без какао са много вкусни :)
Ето и необходимите продукти:
20-30 бр изпечени и обелени лешници, а може и повече - след това ще си ги хапнете :)
150 г сурово кашу
40 г кокосови стърготини
35 г кокосово масло
70 г мед
Сурово какао за овалване - по желание.
В купата на блендера слагам кашуто и кокоса и блендирам до получаването на дребни трохи. Разтопявам кокосовото масло на водна баня заедно с меда. Изсипвам течните съставки при кашуто и обърквам с лъжица. Прибирам за кратко в хладилника, за да се стегне сместа и да стане по-лесна за работа. Правя топчета и слагам по един лешник в средата.
Овалях половината в сурово какао, но това може и да се пропусне. И без какао са много вкусни :)
P.S. И вече не
ми купувайте "Рафаело", моето е вкусно и полезно!
Коментари
Публикуване на коментар