Ето още една лесна рецепта за картофи. Признавам си, бях скептично
настроена за резултата, когато моя приятелка предложи да ги направим по този
начин, докато не ги опитах. Сочни отвътре и с хрупкава коричка отвън. Обраха
овациите на всички опитали ги и не на последно място: бързи за приготвяне.
1 кг средно големи картофи
50-60 мл зехтин
2 чаени лъжички хималайска сол
Измивам хубаво картофите с четка и ги разрязвам наполовина. В отделна купичка смесвам зехтина със солта. Всяка половина от картофа потапям изцяло в зехтина и редя в тава с отрязаната част надолу. Включвам печката на 220 градуса и слагам картофите. След като започне печенето, засичам 30 мин и изключвам печката. Оставям картофите още десетина минути и са готови.
1 кг средно големи картофи
50-60 мл зехтин
2 чаени лъжички хималайска сол
Измивам хубаво картофите с четка и ги разрязвам наполовина. В отделна купичка смесвам зехтина със солта. Всяка половина от картофа потапям изцяло в зехтина и редя в тава с отрязаната част надолу. Включвам печката на 220 градуса и слагам картофите. След като започне печенето, засичам 30 мин и изключвам печката. Оставям картофите още десетина минути и са готови.
Мой приятел, който не ядеше картофи,
е вече голям фен на тези :)
Коментари
Публикуване на коментар