След тези кокоски онези опакованите в магазина ме загубиха със сигурност. Не че последната година са ме печелили. :)
Неделя сутрин направих една тава и на финала на деня си дадох сметка, че половината тава я няма, а аз цял ден не съм яла нищо друго. Толкова меки и ароматни са и ако обичаш кокос, си ги направи задължително!
Продукти:
1 чаена чаша пълнозърнесто брашно от спелта (100 г)
1 чаена чаша фини овесени ядки (100 г)
1.5 чаена чаша кокосови стърготини (100 г)
1 чаена лъжичка бакпулвер
4 супени лъжици кафява захар
3 супени лъжици ленено брашно
100 мл вода
3-4 супени лъжици мед
1/2 чаена чаша растителна мазнина (50 мл)
щипка сол
В по-голяма купа слагам лененото брашно с водата. В друга купа слагам брашното, кокоса и овесените ядки. Обърквам хубаво и добавям бакпулвера, захарта и щипка сол.
След като са минали около десетина минути, време достатъчно лененото брашно да набъбне, добавям мазнината и меда и разбърквам хубаво.
Започвам да добавям на малки порции сухата смес при течната, като бъркам непрекъснато. Получава се меко тесто, от което правя курабии. Размерът е по желание - в началото по-малки и като ми писне, неволно стават по-големи. :)
Пека в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 минути.
След като са се изпекли, ги оставям малко да изстинат преди да ги махна от тавата, защото са много крехки, и се чупят лесно. Като изстинат напълно, съхранявам в буркан, но този път съхраняването не беше за дълго.
Споделете мнение! Харесаха ли ви и на вас? :)
Коментари
Публикуване на коментар