Разрових се в тефтера с рецепти на майка ми и открих любимия си течен шоколад от детството. Никога няма да забравя вкуса му, както и коричката, която се образуваше след изстиване. Реших да се придържам към рецептата, но да заменя някои съставки. Стана също толкова вкусен шоколад.
Ето и нужните продукти:
170 г сухо кокосов мляко
200 мл вода
60 г кокосова захар
1 чаена лъжичка Бурбонска ванилия
50 г кокосово масло
30 г супени лъжици сурово какао
30 г кокосово брашно
Затоплям водата и добавям захарта и кокосовото масло да се разтопят. Пресявам сухото кокосовото мляко, какаото и кокосовото брашно два пъти, за да се смеси всичко много хубаво. Добавям по малко от течните съставки и бъркам до получаването на гъста каша. Слагам ванилията, разбърквам отново и наливам готовия шоколад в купички. Прибирам в хладилника и търпеливо чакам да се охлади и стегне.
* Кокосовото мляко може да се замени със соево сухо мляко
Ето и нужните продукти:
170 г сухо кокосов мляко
200 мл вода
60 г кокосова захар
1 чаена лъжичка Бурбонска ванилия
50 г кокосово масло
30 г супени лъжици сурово какао
30 г кокосово брашно
Затоплям водата и добавям захарта и кокосовото масло да се разтопят. Пресявам сухото кокосовото мляко, какаото и кокосовото брашно два пъти, за да се смеси всичко много хубаво. Добавям по малко от течните съставки и бъркам до получаването на гъста каша. Слагам ванилията, разбърквам отново и наливам готовия шоколад в купички. Прибирам в хладилника и търпеливо чакам да се охлади и стегне.
* Кокосовото мляко може да се замени със соево сухо мляко
Коментари
Публикуване на коментар