В тези последни топли дни на отминаващото лято, сладоледът е перфектната следобедна закуска. От няколко дни си имам и машина, така че сладоледоправенето се вихри с пълна сила. А ето и моето първо сладоледено предложение:
30 г кашу - предварително накиснато за 1-2 часа
1 дълго еспресо
2 банана
2 супени лъжици мед
1 супена лъжица кокосово масло
За карамелизираните кокосови стърготини
2 супени лъжици кафява захар
3 супени лъжици кокосови стърготини
Предварително си направих карамелизираня кокос.
В тиган карамелизирах кафявата захар, добавих кокосовите стърготини, разбърках и изсипах сместа върху хартия за печене. След като изстина напълно, натроших с дървено чукче или каквото имате под ръка.
... и за сладоледа
Накиснатите ядки и еспресото разбих в блендера до гладък крем. Добавих бананите, меда, кокосовото масло и отново разбих. Изсипах сместа в машината за сладолед. Когато сладоледът е почти готов, добавих и кокосовите стърготини. Изсипах в купа и прибрах във фризера.
Преди консумация сладоледа трябва да се извади за 15-20 минути на стайна температура, за да се отпусне и да стане приятен за хапване.
Да ви е сладко и разхлаждащо!
30 г кашу - предварително накиснато за 1-2 часа
1 дълго еспресо
2 банана
2 супени лъжици мед
1 супена лъжица кокосово масло
За карамелизираните кокосови стърготини
2 супени лъжици кафява захар
3 супени лъжици кокосови стърготини
Предварително си направих карамелизираня кокос.
В тиган карамелизирах кафявата захар, добавих кокосовите стърготини, разбърках и изсипах сместа върху хартия за печене. След като изстина напълно, натроших с дървено чукче или каквото имате под ръка.
... и за сладоледа
Накиснатите ядки и еспресото разбих в блендера до гладък крем. Добавих бананите, меда, кокосовото масло и отново разбих. Изсипах сместа в машината за сладолед. Когато сладоледът е почти готов, добавих и кокосовите стърготини. Изсипах в купа и прибрах във фризера.
Преди консумация сладоледа трябва да се извади за 15-20 минути на стайна температура, за да се отпусне и да стане приятен за хапване.
Да ви е сладко и разхлаждащо!
Коментари
Публикуване на коментар