Тези бисквитки са идеална комбинация за сутрешното кафе, а защо не и за следобедния чай. Когато ги направих за първи път, ухаеше толкова вкусно, че бяха унищожени рекордно бързо. А при следващото правене добавих допълнително шоколадови гранули и резултатът беше още по-шоколадов.
Ето и нужните продукти:
100 г кафява захар
40 г какао
160 г брашно ( в моя случай 50:50 - бяло:пълнозърнесто )
100 г шоколадови гранули
3 супени лъжици ленено брашно - най-добре смляно на момента :)
100 мл вода
60 мл олио
листата на 5-6 стръка мента
5-6 капки етерично масло мента - за по-наситен вкус
1 чаена лъжичка бакпулвер
щипка сол
Лененото брашно заедно с водата разбърках в купа и оставих да набъбне за няколко минути.
През това време в блендера си направих ментово олио като разбих листата мента, олиото и етеричното масло. Добавих ментовото олио към ленената смес.
В друга купа смесих двата вида брашна, бакпулвера, солта и какаото. Добавих шоколада и обърках хубаво. На порции прибавих сухите съставки към течните.
Получи се много меко тесто. С мокри ръце оформих топчета колкото орех като се старах във всяко да има и шоколадови гранули.
В предварително загрята на 220 градуса фурна с вентилатор пекох 15 минути.
Цялата къща ухаеше на шоколад и беше ясно какво следва :))
Ето и нужните продукти:
100 г кафява захар
40 г какао
160 г брашно ( в моя случай 50:50 - бяло:пълнозърнесто )
100 г шоколадови гранули
3 супени лъжици ленено брашно - най-добре смляно на момента :)
100 мл вода
60 мл олио
листата на 5-6 стръка мента
5-6 капки етерично масло мента - за по-наситен вкус
1 чаена лъжичка бакпулвер
щипка сол
Лененото брашно заедно с водата разбърках в купа и оставих да набъбне за няколко минути.
През това време в блендера си направих ментово олио като разбих листата мента, олиото и етеричното масло. Добавих ментовото олио към ленената смес.
В друга купа смесих двата вида брашна, бакпулвера, солта и какаото. Добавих шоколада и обърках хубаво. На порции прибавих сухите съставки към течните.
Получи се много меко тесто. С мокри ръце оформих топчета колкото орех като се старах във всяко да има и шоколадови гранули.
В предварително загрята на 220 градуса фурна с вентилатор пекох 15 минути.
Цялата къща ухаеше на шоколад и беше ясно какво следва :))
Коментари
Публикуване на коментар