Тази рецепта е по идея на мой познат, но след като я опитах, нямаше как да не я споделя и с вас. Става за има-няма 20 минути и е идеално решение за случаите, в които нямам време. А и знаете за любовта ми към лещата, така че още една рецепта в колекцията си е чист бонус. Харесва ми пикантният вкус на джинджифила, обвит в ароматен кимион, и всичко е толкова хармонично на вкус.
Ето и какво ще ни трябва:
1 чаена чаша червена леща
1 глава лук
3-4 см корен джинджифил
1 чаена лъжичка кимион
1 чаена лъжичка къри
1 супена лъжица Мисо - по желание
сол
Слагам измитата леща с 2 чаши вода и добавям рендосаните лук и джинджифил. С рендосването на лука добавям само аромат - без да се усеща самият лук, когато го хапвам. Варя до готовност, като бъркам непрекъснато. Ако е необходимо, добавям още малко вода. Малко преди края добавям и подправките и вечерята е готова.
Ето и какво ще ни трябва:
1 чаена чаша червена леща
1 глава лук
3-4 см корен джинджифил
1 чаена лъжичка кимион
1 чаена лъжичка къри
1 супена лъжица Мисо - по желание
сол
Слагам измитата леща с 2 чаши вода и добавям рендосаните лук и джинджифил. С рендосването на лука добавям само аромат - без да се усеща самият лук, когато го хапвам. Варя до готовност, като бъркам непрекъснато. Ако е необходимо, добавям още малко вода. Малко преди края добавям и подправките и вечерята е готова.
Коментари
Публикуване на коментар