Имах 2 рецепти за тиквени десерти и една тенджера сварена тиква. Бонбонки не ми се правеха, исках да е торта, но без печене, от любимите ми :)
Получи се това оранжево вълшебство, което ще споделя с вас!
За блата:
100 г орехи
50 г бадеми
10 бр фурми
2 супени лъжици какао, аз ползвам Гайо
½ чаена лъжица джинджифил
½ чаена лъжица канела
щипка сол
За крема:
450 г сварена и охладена тиква - най-добре на пара
90 г кокосови стърготини
40 г кокосов крем, предполагам ще стане и с кокосово масло
4 супени лъжици мед
1 чаена лъжица сух джинджифил
1 чаена лъжица канела
Слагам ядките в кухненския робот и блендирам. След това добавям фурмите, какаото и подправките и отново блендирам до нужната консистенция. Оформям блат във форма с махащи се стени.
Разтопих кокосовия крем на водна баня и добавих меда. В купата на кухненския робот сложих тиквата и блендирах до получаването на хомогенна смес. Добавих кокосовите стърготини, кокосовия крем, подправките и блендирах отново. Готовия крем изсипах върху оформения блат.
Прибрах в хладилника за няколко часа, а след това украсих със зрънца нар, шоколад и кашу. Все ядлива украса J



P.S. След дегустация беше установено, че тортата се хареса изключително много от хора, които не обичат тиква! Или поне така твърдят :)
Коментари
Публикуване на коментар