И преди някой да ме упрекне, че всеки знае как се правят подлучени тиквички, ще
обясня - моите са с кашу :)
Разбира се, тиквичките ще ги изпека, тъй като не съм фен на пърженето, колкото и да е вкусно!
И така, малко повече от килограм тиквички ги нарязвам на половинки. Не ги редя в тавата, а ги изсипвам безразборно. Ох, дано става ясно, но винаги когато ги редя, все не мога да събера всичките подготвени за печене.
Подправям със сол и черен пипер, малко мазнина и завивам плътно с фолио. Пъхвам ги във фурната да се пекат и се заемам с кашуто.
Предварително съм накиснала 1 чаена чаша кашу за 2-3 часа, не повече. Изплаквам ядките с чиста вода и ги слагам в купата на блендера плюс 2 скилидки чесън, сол и малко вода. Блендирам, а ако е необходимо, доливам още вода - до получаване на консистенцията на майонеза.
Вече си имам чеснов крем, с който заливам изпечените тиквички.
Мммм, доста вкусно стана!
Разбира се, тиквичките ще ги изпека, тъй като не съм фен на пърженето, колкото и да е вкусно!
И така, малко повече от килограм тиквички ги нарязвам на половинки. Не ги редя в тавата, а ги изсипвам безразборно. Ох, дано става ясно, но винаги когато ги редя, все не мога да събера всичките подготвени за печене.
Подправям със сол и черен пипер, малко мазнина и завивам плътно с фолио. Пъхвам ги във фурната да се пекат и се заемам с кашуто.
Предварително съм накиснала 1 чаена чаша кашу за 2-3 часа, не повече. Изплаквам ядките с чиста вода и ги слагам в купата на блендера плюс 2 скилидки чесън, сол и малко вода. Блендирам, а ако е необходимо, доливам още вода - до получаване на консистенцията на майонеза.
Вече си имам чеснов крем, с който заливам изпечените тиквички.
Мммм, доста вкусно стана!
Коментари
Публикуване на коментар