Понякога просто ми се иска да имам нещо за хрупане, а друг път да намажа хумус на парче хляб... И ето го НЕГО, сухар без Е-та, с много фибри и полезни съставки! Почти винаги е някъде в чантата, сгушил се и чака своя звезден миг. Веднъж опитали го, всички искат да разберат рецептата.
Продукти:
200 г фини овесени ядки
120 г ръжено брашно
80 г сусам - аз ползвам небелен.
40 г белен слънчоглед
40 г тиквени семки
20 г лен
4 супени лъжици растителна мазнина
1-2 чаени лъжици сол - морска, хималайска или друга, каквато ползвате.
300 мл вода
В купа обърквам хубаво брашното, ядките, семената и солта. Добавям мазнината и водата и разбърквам до получаване на тестото. Изсипвам сместа в правоъгълна тава, застлана с хартия за печене, или в силиконова подложка. Разстилам равномерно, така че да се получи с дебелина около 2 см. Нарязвам на квадрати и слагам в предварително нагрята на 200 градуса фурна. Пека от 35 до 50 минути - в зависимост колко изпечени ги искам. След като са готови, ги оставям да се охладят на решетка.
Може по желание да се добавят сушени домати, смлян лук, различни подправки или да се поръсят с нигела преди печене. Вариациите са многобройни.
С добър апетит!
Продукти:
200 г фини овесени ядки
120 г ръжено брашно
80 г сусам - аз ползвам небелен.
40 г белен слънчоглед
40 г тиквени семки
20 г лен
4 супени лъжици растителна мазнина
1-2 чаени лъжици сол - морска, хималайска или друга, каквато ползвате.
300 мл вода
В купа обърквам хубаво брашното, ядките, семената и солта. Добавям мазнината и водата и разбърквам до получаване на тестото. Изсипвам сместа в правоъгълна тава, застлана с хартия за печене, или в силиконова подложка. Разстилам равномерно, така че да се получи с дебелина около 2 см. Нарязвам на квадрати и слагам в предварително нагрята на 200 градуса фурна. Пека от 35 до 50 минути - в зависимост колко изпечени ги искам. След като са готови, ги оставям да се охладят на решетка.
Може по желание да се добавят сушени домати, смлян лук, различни подправки или да се поръсят с нигела преди печене. Вариациите са многобройни.
С добър апетит!
Коментари
Публикуване на коментар