Бях забравила колко е вкусна тази торта! И след страхотното авокадо, на което попадам последните дни, реших да направя нещо старо, залежало в тефтера с рецепти. Тортата бе оценена много високо от дегустаторите и реших, че е хубаво да я споделя и с вас.
Продукти за блата:
100г кашу
50г белен слънчоглед
50г кокосови стърготини
12 фурми
кората на един малък лимон
щипка сол
Продукти за крема:
1-2 бр добре узряло авокадо
кората и сока от един лимон
3-4 супени лъжици мед
50г кокосово масло
щипка сол
Слагам кашуто,слънчогледа и кокосовите стърготини в кухненския робот и
блендирам. След това добавям фурмите и отново блендирам за кратко. Добавям и останалите продукти за блата и продължавам до получаването
на лепкаво тесто. Оформям блата във форма за торта с махащи се стени. И за по–сигурно, че кремът няма да се разтече впоследствие, оформям блата с борд.
Всички продукти за крема слагам в купата и блендирам до получаването на гладък крем. Сладостта може да коригирате според вкуса си чрез опитване :), но не прекалявайте с опитването - знам, че е много вкусен!
Изливам готовия крем върху блата и оставям в хладилника за няколко часа. Украсявам (все пак храната се възприема и визуално) и похапвам с удоволствие!
Е, няма такава свежест!
Продукти за блата:
100г кашу
50г белен слънчоглед
50г кокосови стърготини
12 фурми
кората на един малък лимон
щипка сол
Продукти за крема:
1-2 бр добре узряло авокадо
кората и сока от един лимон
3-4 супени лъжици мед
50г кокосово масло
щипка сол
Слагам кашуто,слънчогледа и кокосовите стърготини в кухненския робот и
блендирам. След това добавям фурмите и отново блендирам за кратко. Добавям и останалите продукти за блата и продължавам до получаването
на лепкаво тесто. Оформям блата във форма за торта с махащи се стени. И за по–сигурно, че кремът няма да се разтече впоследствие, оформям блата с борд.
Всички продукти за крема слагам в купата и блендирам до получаването на гладък крем. Сладостта може да коригирате според вкуса си чрез опитване :), но не прекалявайте с опитването - знам, че е много вкусен!
Изливам готовия крем върху блата и оставям в хладилника за няколко часа. Украсявам (все пак храната се възприема и визуално) и похапвам с удоволствие!
Е, няма такава свежест!
Коментари
Публикуване на коментар