От известно време се опитвам да направя кисело мляко от кашу. След два неуспешни опита и половин килограм изхвърлени ядки, на третия път взе, че се получи. Оказа се много лесно и много вкусно.
Необходими продукти:
200 г сурово кашу
Сок от половин лимон
1 пакетче закваска за кисело мляко
Вода
Накиснах кашуто за 3 часа, изплакнах и сложих в каната на блендера. Добавих лимоновия сок и малко от водата и започнах да блендирам. Доливах водата много внимателно, до получаването на гъст крем, но без остатъчни парчета ядки.
След като постигнах нужната консистенция, добавих закваската и разбърках с дървена бъркалка.
Разлях ядковото мляко в малки бурканчета и оставих на топло за 12-16 часа. Ще разберете, че е станало, когато на повърхността се получат балончета. След това прибрах ядковото кисело мляко в хладилника.
Закуска - пресни плодове, ядково мляко и чия.
И най-любимата ми – пресни краставици с копър. Нарязах краставицата на кубчета, а копъра с любимата ми ножица за подправки, добавих сол и 2-3 лъжици от ядковото кисело мляко.
Ще се радвам да споделите вие как ползвате ядковото мляко!
Коментари
Публикуване на коментар