Обичам да си правя ядково мляко и не обичам да си купувам такова. Предимството да си го направя е и че ми остава пулпа, с която да си направя най-ядковите курабии. Дори когато Сашко ги опита, единственият коментар беше: "Ммм, тук има ядки". Та какво ми трябва? Първо: необходимост от ядково мляко и остатъчен продукт. Продуктите са базови и винаги може да се заменят.
Получих от 80 г накиснати бадеми 200 мл мляко - за смути или друго и 130 г пулпа - тя отива в курабиите :)
Ще ми трябва още:
50 мл олио от гроздови семена
100 г мед
50 г пълнозърнесто брашно от лимец
1/2 чаена лъжичка бакпулвер
щипка сол
1 супена лъжица ванилова есенция - може да си я направите сами
40 г нарязани орехови ядки
40 г кокосови стърготини
50 г суров слънчоглед
40 г стафиди
В купа смесих пулпата, кокосовите стърготини, орехите, стафидите, бакпулвера и солта. В друга купа смесих олиото, меда и ванилията. Течните съставки изсипах при сухите и разбърках. Ако сместа е достатъчно суха, за да се оформят курабийки, може да се пропусне брашното от лимец. На мен ми беше по-водно и добавих. След това оформих бисквитки с желаната големина.
Загрях фурната на 180 градуса и пекох 20 минути. Още при печенето курабийките задействат своя чар, защото ароматът им е невероятен. :)
А аз се залавям за нова доза курабии, че този месец си имаме много рожденици. :)
Получих от 80 г накиснати бадеми 200 мл мляко - за смути или друго и 130 г пулпа - тя отива в курабиите :)
Ще ми трябва още:
50 мл олио от гроздови семена
100 г мед
50 г пълнозърнесто брашно от лимец
1/2 чаена лъжичка бакпулвер
щипка сол
1 супена лъжица ванилова есенция - може да си я направите сами
40 г нарязани орехови ядки
40 г кокосови стърготини
50 г суров слънчоглед
40 г стафиди
В купа смесих пулпата, кокосовите стърготини, орехите, стафидите, бакпулвера и солта. В друга купа смесих олиото, меда и ванилията. Течните съставки изсипах при сухите и разбърках. Ако сместа е достатъчно суха, за да се оформят курабийки, може да се пропусне брашното от лимец. На мен ми беше по-водно и добавих. След това оформих бисквитки с желаната големина.
Загрях фурната на 180 градуса и пекох 20 минути. Още при печенето курабийките задействат своя чар, защото ароматът им е невероятен. :)
А аз се залавям за нова доза курабии, че този месец си имаме много рожденици. :)
Зравейте,тъкмо се чудех какво да правя пулпата от бадемовото ми мляко :) само не разбрах - млякото не влиза в употреба,а само пулпата...така ли?
ОтговорИзтриванеЗдравейте! Да, само пулпата се употребява в тези курабии.
ОтговорИзтриванеНе разбрах само - ядковото мляко използва ли се или само пулпата?
ОтговорИзтриванеНаправих лека корекция на рецептата, надям се да става по-ясно :)
ОтговорИзтриване