Ето и бонус-бисквитите след сутрешния фреш. Разбира се, вместо пулпа, може да се използва и наситнена тиква. Получиха се много ароматни бисквитки...
Продукти:
300 г пулпа от тиква
50 г орехи
100 мл олио
1 банан
1 ябълка
100 мл мед
100 г оризово брашно
100 г царевично брашно
1 чаена лъжичка сух джинджифил
1 чаена лъжичка канела
1 чаена лъжичка бакпулвер
Тиквата, заедно с орехите и брашната, обърквам хубаво. Добавям и подправките. Банана, ябълката и мазнината правя на пюре - аз ползвам блендер за тази операция :), добавям и меда и пак включвам за момент. И тук пак онзи въпрос - сухата към течната смес или обратно? Ами по-удобно ми е течната към сухата. Ако има нужда, може да се добави още брашно. Получава се меко тесто и с влажни ръце правя топчета - колкото орех, сплесквам малко и редя върху силиконовата подложка. Пека в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 25-30 минути или до готовност.
На мен много ми харесаха, бяха одобрени и от хора, които не ядат тиква :), а може би просто бяха любезни. Споделете на вас харесаха ли ви!
Коментари
Публикуване на коментар